Follow by Email

Tuesday, 6 March 2012

6 mac 2012

arini genap setahun usia puteri ku dan juga genap usia perkahwinan kami 2 tahun...alhamdulillah kami bahagia...shahira pun semakin cerdik dah aktif...semoga Allah sentiasa melindungi hubungan kami ini...

Wednesday, 8 February 2012

rasa macam-macam

aduh pening kepala...xcukup tido hahaha blh gitu...skrng ni tio byk pun tetap rs x cukup tido...lama x menaip ni...so nk menaip beberapa perkara

- sakit ati...sakit sgt ati ni bila org tuduh kite x buat keja...siap ngadu dgn bos tgk sy ni mcm xde keja...adui perlu ke ko ngadu dgn bos kn mcmtu..mcm ko tu 24jam bt keja..mcm la aku x nmpak ko berfb n youtube tu...pastu buka mcm x bersalah...skrng ni ko yg malu nk ngelak2 dr aku...dh mmg ko salah bw mulut busuh ko tu...(ni adalah versi lpaskan geram)

- perak - mgu lps cuti 4 ari xde aktiviti yg menarik sgt...dok umh je melayan ank dara...ari ahad g manjung BIL bt kenduri masuk umh...g balik ari je...ank dara ok je la cuma bila penat n x selesa dia merengek la...biasa la bdk2...

- OT - bila time nk claim ot adui mcm2 la diaorg ni time tu la nk surat nk borang sampai aku pun hangin...tp layan je la...dh keja...lyn2 pun aku marah2 juga...

so skrng ni mcm2 rs...rasa nk marah rs sakit ati rs ngantuk.... :)

Thursday, 26 January 2012

sakitnye...

dah 3 hari sakit gigi xtau ape puncanye...gusi bengkak dh sampai tahap nk telan air pun payah...mlm2 nk tido jgn kata la berdenyutnye...bila sakit gigi mood pun kureng...aduh bila la nk baik ni....

tahun baru

dh 26 hari tahun baru menjelma...usia ku juga semakin meningkat...dh bersawang blog ni...arini baru sempat nk menulis...lama sgt x menulis...kesuntukan masa dan kurang mood tuk menulis...

smlm baru balik dr kampung...setelah 2 bln x balik...balik kmpung sabtu petang...ahad ade weding dpn umh...plan mcm2 ape bagai semua penyudahnye dok umh tido n melayan si kecik yg semakin ligat dgn keletahnye...terubat rindu pada makayah 4 hri dok kampung seronok x terkata...tp bila balik dr kg mesti sedih...huh bila dh dok jauh pasti la slalu rindukan makayah wpun dh ade suami

anak dara kecik sy dh 10 bln lbh..dh mcm2 yg dia pandai...alhamdulillah si kecil membesar dgn sihat...semoga ank ummi jd ank yg solehah dan cerdik ye sayang...

tahun baru ni harapannye agar azam yg di azamkan semuanye tercapai...

Tuesday, 29 November 2011

sekejap je

lama x menulis dgn betul...selain malas mguasai diri ade keja yg perlu di buat..sekejap je dh nk bulan 12..sekejap je dh nk akhir tahun...sekejap je dh nk tahun baru...cepat betul masa berlalu...macam2 yg di lalui...anak dara sy pun dh besar dh 8 bln...mcm2 ank dara kecik dh pandai buat..dah berdiri n meniti...dh pandai nk ckp2..dah pandai marah ummi n papa...dh pandai merajuk...alhamdulillah anak dara kecik sy sihat..

sekejap juga rsnye dh nk 5 bulan pindah k.l...rindu pada mak n ayah..rsnye lpsni mmg 2 bln skali blik kg..nk balik tiap2 bulan huh x larat pjalanan agk jauh...lpsni mmg harus pujuk mak ayah kerap la dtg k.l..ye la dh 2 org ank kt k.l..harap2 adik pun dpt posting kt k.l so bila kami berkumpul d sini  mak ayah harus la kerap ke sini...setiap hari rs begitu sekejap...lg2 klu bersama si kecik ni

                                        gelagat yg macam2...berfikir tuk masa dpn ye sayang


anak dara ni suka sgt klu nmpak bird terbang n cat berlari2...adui cutenye ank ummi ni...syang jadi la ank yg solehah yg mentaati ummi n papa dan paling penting mentaati perintah Allah...jagi ank yg cerdik ye sayang...

Thursday, 10 November 2011

pelbagai

huh lama rasanye x menaip kt cni...nk menaip tp xdemood...skrng masih xde mood huh knp la dgn perasaan ni...pelbagai yg aku rs sedih, gundah gulana...raya haji xbalik sbb 2 mgu lg nk balik...semoga aku akan hepi balik kmpung...huh bila dh dok jauh dgn makayah ni sedih je bila col mak ngadu semua...klu keta ade sayap dh g terbang jumpa mak....mak pun slalu ckp rindu kt cucu pempuan dia...

si kecik tu dh 8 bulan huh rasa sekejap je...makin cerdik,makin mcm2 peel dia...layan je...klu ummi dia sedih kdng2 time dia tido meleleh air mata dia mgkin dia rs ape yg ummi rasa....

aku xtau ape yg aku fkr n ape yg terkadung dlm fikiran ni...2 3 arini ni rs sayu je....kenapa kenapa kenapa la

Monday, 10 October 2011

TerKurung

weknd baru ni aku dok umh je x keman pun...sabtu husben kerja...cerita di hari sabtu...aktiviti sepeti biasa ari sabtu klu x keja cmfrm la aku basuh baju aku...siap basuh baju MIL suh aku mandi dl n pastu jaga ank coz MIL nk masak...aku duk umh FIL ni rsnye mcm x buat ape mcm rs bersalah just tlg2 je...semua benda nk buat MIL aku akn ckp xpe jaga baby je...huh agk la boring and takut skill masak aku hilang mcmtu je hahaha (perasan mcm pandai masak plak)....aku pun g la mandi skali bila nk kuar sesuatu terjadi...pintu bilik air aku xleh bukak..huh time tu MIL aku tgh main2 dgn ank aku....skali aku jerit kelam kibut MIL aku naik atas tanye...pastu MIL aku col mak aku selepas dia cuba tuk bukak x boleh skali aku tgu dlm bilik air hampir 2 jam setelah selamat keluar husben aku ketawa bagai sbb lawak...huh pengalaman betul...

hari ahad g umh jiran kenduri g haji plan nye nk kuar belah petang beli keperluan anak dara kecik tp d sebabkn panas malas la kuar dok umh melayan ank dara kecik n tido....mlm husben keja plak...so biar la dia rehat secukupnye....klu jd weknd ni mak n ayh nk dtg k.l aduh gumbiranye...mak n ayh rindu kt cucu dia sbb tu dtg hihihi...

bersambung kemudian....