Follow by Email

Tuesday, 29 November 2011

sekejap je

lama x menulis dgn betul...selain malas mguasai diri ade keja yg perlu di buat..sekejap je dh nk bulan 12..sekejap je dh nk akhir tahun...sekejap je dh nk tahun baru...cepat betul masa berlalu...macam2 yg di lalui...anak dara sy pun dh besar dh 8 bln...mcm2 ank dara kecik dh pandai buat..dah berdiri n meniti...dh pandai nk ckp2..dah pandai marah ummi n papa...dh pandai merajuk...alhamdulillah anak dara kecik sy sihat..

sekejap juga rsnye dh nk 5 bulan pindah k.l...rindu pada mak n ayah..rsnye lpsni mmg 2 bln skali blik kg..nk balik tiap2 bulan huh x larat pjalanan agk jauh...lpsni mmg harus pujuk mak ayah kerap la dtg k.l..ye la dh 2 org ank kt k.l..harap2 adik pun dpt posting kt k.l so bila kami berkumpul d sini  mak ayah harus la kerap ke sini...setiap hari rs begitu sekejap...lg2 klu bersama si kecik ni

                                        gelagat yg macam2...berfikir tuk masa dpn ye sayang


anak dara ni suka sgt klu nmpak bird terbang n cat berlari2...adui cutenye ank ummi ni...syang jadi la ank yg solehah yg mentaati ummi n papa dan paling penting mentaati perintah Allah...jagi ank yg cerdik ye sayang...

Thursday, 10 November 2011

pelbagai

huh lama rasanye x menaip kt cni...nk menaip tp xdemood...skrng masih xde mood huh knp la dgn perasaan ni...pelbagai yg aku rs sedih, gundah gulana...raya haji xbalik sbb 2 mgu lg nk balik...semoga aku akan hepi balik kmpung...huh bila dh dok jauh dgn makayah ni sedih je bila col mak ngadu semua...klu keta ade sayap dh g terbang jumpa mak....mak pun slalu ckp rindu kt cucu pempuan dia...

si kecik tu dh 8 bulan huh rasa sekejap je...makin cerdik,makin mcm2 peel dia...layan je...klu ummi dia sedih kdng2 time dia tido meleleh air mata dia mgkin dia rs ape yg ummi rasa....

aku xtau ape yg aku fkr n ape yg terkadung dlm fikiran ni...2 3 arini ni rs sayu je....kenapa kenapa kenapa la

Monday, 10 October 2011

TerKurung

weknd baru ni aku dok umh je x keman pun...sabtu husben kerja...cerita di hari sabtu...aktiviti sepeti biasa ari sabtu klu x keja cmfrm la aku basuh baju aku...siap basuh baju MIL suh aku mandi dl n pastu jaga ank coz MIL nk masak...aku duk umh FIL ni rsnye mcm x buat ape mcm rs bersalah just tlg2 je...semua benda nk buat MIL aku akn ckp xpe jaga baby je...huh agk la boring and takut skill masak aku hilang mcmtu je hahaha (perasan mcm pandai masak plak)....aku pun g la mandi skali bila nk kuar sesuatu terjadi...pintu bilik air aku xleh bukak..huh time tu MIL aku tgh main2 dgn ank aku....skali aku jerit kelam kibut MIL aku naik atas tanye...pastu MIL aku col mak aku selepas dia cuba tuk bukak x boleh skali aku tgu dlm bilik air hampir 2 jam setelah selamat keluar husben aku ketawa bagai sbb lawak...huh pengalaman betul...

hari ahad g umh jiran kenduri g haji plan nye nk kuar belah petang beli keperluan anak dara kecik tp d sebabkn panas malas la kuar dok umh melayan ank dara kecik n tido....mlm husben keja plak...so biar la dia rehat secukupnye....klu jd weknd ni mak n ayh nk dtg k.l aduh gumbiranye...mak n ayh rindu kt cucu dia sbb tu dtg hihihi...

bersambung kemudian....

Sunday, 2 October 2011

blog bersawang

lama sgt2 x update blog ni...skrng dh nk masuk 3 bln dok dgn husben n budak tomel...dh 7 bln budak tomel tu yg ligat aktif...gembira tgk ank membesar dpn mata...bt sementara waktu dok dgn  MIL so xleh la nk malas2 kena la buat ape yg sepatutnye....klu MIL ckp ape pun dgr je la xpyh nk menjawap kdng2 ape yg d cakap byk betul nye...ye la org tua dh byk pengalaman...

sejak dok k.l ni br sekali balik kampung jumpe mak ayah tu pun time raya...ikut ati nk balik slalu tp kekangan kerja en husben n perjalanan yg jauh kena la berhemah....rindu sgt2 pada mak ayah...hari2 wajib col mak gosip2 dgn mak ok..ngadu dgn mak...mak ayah rindu kt cucu pempuan dia ni...

huh keja kt space k.l ok je semua ok...kerja berjalan lancar....


ni ade la ckit gambar anak dara

ank dara sy yg tgh berposing baju kurung
rindunye kat dia


 ni masa raya kt pontian
ni my family, xbesar sgt pun

sekian bt ms ini ade masa smbung lagi

Wednesday, 13 July 2011

berhijrah

today last day berkhidmat at utmspace skudai dan akan berkhidmat di utspace k.l...selama 3 tahun 2 bulan 14 hari sy telah berkhidmat di utmspace skudai...mula sebagai kerani d UPeX kemudian berhijrah sebagai kerani kepada Timbalan Pendaftar...di UPeX bos pertama Dr. O yg mmg sempoi n kemudiannye di gantikkan dgn Dr. Maslan yg spoting...syok keja bersama team UPeX...sbb kt UPeX suka buat makan2...

10 Disember 2009 di arah tuk menjadi kerani pada Timablan Pendaftar  iaitu En. Mohamed Tajuddin a.k.a MTO.mula2 tgk adui garangnye...skali dh bekerja dgn beliau,beliau adalah bos yg spoting tp fokus pada kerja...mmg seronok bekerja dgn MTO...sy anggapnye sebagai bapa..byk nasihat dan tunjuk ajr yg di beri pd sy...

sepanjang berkhidmat di utmspace skudai macam2 pengalam,suka,duka sy tempuhi tp itu semua ragam hidup yg perlu di lalui...seronok bekerja dgn ramai org n melihat telatah org...kawan2 sekerja yg baik n ok je...selesa bekerja bersama mereka...adat dlm berkwn ade pasang surutnye...tp sy dpt laluinye dgn baik...

sayu tuk tinggalkan utmspace skudai...pastinye rindu pada bos n kwn2 yg sempoi...to my bos...sy pasti merindui gelak tawa,gurauan dan pasti sy rindukan 1 ayat yg setiap hari bos utarakan bila bos marah "bagi sebijik kang"hihihi...wpun bos marah tp sbnrnye bos xmarah pun...bila ade benda yg bos x puas ati bos akan simpan n bila baik umh bos akan col sy dan cerita ape yg beliau x puas ati...rindu pd kawan2 sudah tentu di rasai...wpun hnya berpindah cawagan tp suasana kerja n pergaulan belum tentu lagi sama....sy mengharapkan sy dpt bergaul dgn staf di k.l sama mcm staf di skudai...sy berharap sy berpeluang berjumpa kwn2 di skudai..

pastinye sy rindukan kalian semua...buat ain wpun kite dh jauh x leh nk berjimba2 time lunch tp ym n fb kan ada...ain jgn lupa jaga bos eh...ingat ikut bos g k.l jenguk akk...buat pae n syaza jaga tempat kite ni..tgk2kan bos kite tu eh..buat kak lin klu g ikea jgn lupa bgtau sy eh....tuk kak su wpun jauh ym kan ade hihihi good luck tuk kak su...tuk kak ila upex sukses slalu...tuk ka yat pasti sy rindu celoteh kak yat...dan untuk semua pasti sy rindu kamu....akhir kata terima kasih atas tunjuk ajar yg di beri...semoga perkenalan n persahabatan kita ni sentiasa terjalin.....

Wednesday, 29 June 2011

sejenak

keja kurang fokus...2 ari x cukup tido my baby dh pandai untuk bermain n kurang sleep...ayoi bila dh tertido awal n terjaga ssh yg amat untuk tido semula...siap boleh jerit2, gelak2 tuk lawan mata...umi dia yg dh mamai ni layan juga sampai umi dia yg tertido...this week my hubby balik and balik agak lama (4hari lama la kot dr biasa)...plan nk check in kt melaka or PD...tp bila memikirkan my baby kecik lg mgkin cancel la...tukar plan bershoping la bleh menambah koleksi baju my baby n baju sy juga, nk kena buat list ape yg perlu di shoppingkan klu x nnt x ingat dunia la memilih, memilih dan terus memilih  n yg membayar akan bebunyi...hihihi..

skrang ni en. hubby asyik bertanya "apa status pindah" adui xtau la nk jwp ape..asal d tanya pastinya tiada jwpan n akan mgelak...hati ni mmg la nk pindah sesangat tp sbb penempatan tu yg mslahnye...dh pindah nnt xtau mcmne la gambarannye ape pun kena la melalunmye...sepanjang kawen blm pernah duduk bersama en hubby..paling lama pun 2 mgu tu pn ms dlm pantang....yg ln2 jumpe 2 mggu skali....

Sekian..........

Thursday, 9 June 2011

sedetik lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


rindu yg teramat pada en.suami...

Wednesday, 8 June 2011

huh

seawal 5.45 baby shira dh bgn tuk minum susu...lps minum ingatkn baby shira tido tp tidak rupanya ajak umi bermain ye sayang...shira dok tgk umi bersiap...sementara tgu time nk g keja main2 dl dgn si kecik....bila lihat wajah si kecik ni hilang penat...jam 6.40 time aku g kerja so shira umi terpaksa tglkan dgn atok n nenek...mata bulat shira tgk aku g kerja...wapun arini bos xde setiap keja yg ade aku berazam untuk menyiapkannye...

2 hari lps aku br dpt surat tuk pindah ke k.l...alhamdulillah permohonan tuk pindah dh lulus n tarikh pun dh dpt...akhirnya impian tuk duduk bersama en. suami tercapai juga....lpsni xe la nk tgu 2 mgu skali jumpe en.suami..hari2 boleh jumpa...

huh perasaan rindu pada en suami ni teramat2 la x boleh nk d kawal...klu boleh ke k.l sendiri dh ambik cuti jumpe en suami...shira pun rindu pada papanya...emak kata shira xnk tido teringat papa dia...huh si kecik tu tau rindu pada papanya apakan la uni dia ni...sepanjang setahun 3 bln kami berkahwin belum pun dpt berpelung untuk duduk bersama...itu la ujian kami tp ape pun kami bahagia bertambah bahagia dgn kehadiran permata hati kami...huh nk tgu minggu dpn betigu lama rsnya...

Tuesday, 7 June 2011

shira

huh baby shira semakin aktif...tido pun dh kureng...kejanye nk main n nk ketawa je. gumbira tgk...balik keja klu tgk muka si kecik hilang penat....dh pandai ckp dlm telefon...asal bunyi telefon mata celik wpun dh nk tido xjd tido...suka tgk gelagat si kecik buah ati tu....siang hari suka xnk tido klu bw nak kereta pun dh pandai dh asal kereta berhenti mesti marah...anak umi ni suka jalan2 mcm umi ye.....semoga baby shira jadi anak yg solehahye sayang....

Monday, 21 March 2011

saje-saje

salam
terasa nk meyibukkan diri dlm blog plak...mcm menarik je menaip tanpa perasaan hehehe