Follow by Email

Wednesday, 29 June 2011

sejenak

keja kurang fokus...2 ari x cukup tido my baby dh pandai untuk bermain n kurang sleep...ayoi bila dh tertido awal n terjaga ssh yg amat untuk tido semula...siap boleh jerit2, gelak2 tuk lawan mata...umi dia yg dh mamai ni layan juga sampai umi dia yg tertido...this week my hubby balik and balik agak lama (4hari lama la kot dr biasa)...plan nk check in kt melaka or PD...tp bila memikirkan my baby kecik lg mgkin cancel la...tukar plan bershoping la bleh menambah koleksi baju my baby n baju sy juga, nk kena buat list ape yg perlu di shoppingkan klu x nnt x ingat dunia la memilih, memilih dan terus memilih  n yg membayar akan bebunyi...hihihi..

skrang ni en. hubby asyik bertanya "apa status pindah" adui xtau la nk jwp ape..asal d tanya pastinya tiada jwpan n akan mgelak...hati ni mmg la nk pindah sesangat tp sbb penempatan tu yg mslahnye...dh pindah nnt xtau mcmne la gambarannye ape pun kena la melalunmye...sepanjang kawen blm pernah duduk bersama en hubby..paling lama pun 2 mgu tu pn ms dlm pantang....yg ln2 jumpe 2 mggu skali....

Sekian..........

Thursday, 9 June 2011

sedetik lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


rindu yg teramat pada en.suami...

Wednesday, 8 June 2011

huh

seawal 5.45 baby shira dh bgn tuk minum susu...lps minum ingatkn baby shira tido tp tidak rupanya ajak umi bermain ye sayang...shira dok tgk umi bersiap...sementara tgu time nk g keja main2 dl dgn si kecik....bila lihat wajah si kecik ni hilang penat...jam 6.40 time aku g kerja so shira umi terpaksa tglkan dgn atok n nenek...mata bulat shira tgk aku g kerja...wapun arini bos xde setiap keja yg ade aku berazam untuk menyiapkannye...

2 hari lps aku br dpt surat tuk pindah ke k.l...alhamdulillah permohonan tuk pindah dh lulus n tarikh pun dh dpt...akhirnya impian tuk duduk bersama en. suami tercapai juga....lpsni xe la nk tgu 2 mgu skali jumpe en.suami..hari2 boleh jumpa...

huh perasaan rindu pada en suami ni teramat2 la x boleh nk d kawal...klu boleh ke k.l sendiri dh ambik cuti jumpe en suami...shira pun rindu pada papanya...emak kata shira xnk tido teringat papa dia...huh si kecik tu tau rindu pada papanya apakan la uni dia ni...sepanjang setahun 3 bln kami berkahwin belum pun dpt berpelung untuk duduk bersama...itu la ujian kami tp ape pun kami bahagia bertambah bahagia dgn kehadiran permata hati kami...huh nk tgu minggu dpn betigu lama rsnya...

Tuesday, 7 June 2011

shira

huh baby shira semakin aktif...tido pun dh kureng...kejanye nk main n nk ketawa je. gumbira tgk...balik keja klu tgk muka si kecik hilang penat....dh pandai ckp dlm telefon...asal bunyi telefon mata celik wpun dh nk tido xjd tido...suka tgk gelagat si kecik buah ati tu....siang hari suka xnk tido klu bw nak kereta pun dh pandai dh asal kereta berhenti mesti marah...anak umi ni suka jalan2 mcm umi ye.....semoga baby shira jadi anak yg solehahye sayang....