Follow by Email

Monday, 10 October 2011

TerKurung

weknd baru ni aku dok umh je x keman pun...sabtu husben kerja...cerita di hari sabtu...aktiviti sepeti biasa ari sabtu klu x keja cmfrm la aku basuh baju aku...siap basuh baju MIL suh aku mandi dl n pastu jaga ank coz MIL nk masak...aku duk umh FIL ni rsnye mcm x buat ape mcm rs bersalah just tlg2 je...semua benda nk buat MIL aku akn ckp xpe jaga baby je...huh agk la boring and takut skill masak aku hilang mcmtu je hahaha (perasan mcm pandai masak plak)....aku pun g la mandi skali bila nk kuar sesuatu terjadi...pintu bilik air aku xleh bukak..huh time tu MIL aku tgh main2 dgn ank aku....skali aku jerit kelam kibut MIL aku naik atas tanye...pastu MIL aku col mak aku selepas dia cuba tuk bukak x boleh skali aku tgu dlm bilik air hampir 2 jam setelah selamat keluar husben aku ketawa bagai sbb lawak...huh pengalaman betul...

hari ahad g umh jiran kenduri g haji plan nye nk kuar belah petang beli keperluan anak dara kecik tp d sebabkn panas malas la kuar dok umh melayan ank dara kecik n tido....mlm husben keja plak...so biar la dia rehat secukupnye....klu jd weknd ni mak n ayh nk dtg k.l aduh gumbiranye...mak n ayh rindu kt cucu dia sbb tu dtg hihihi...

bersambung kemudian....

Sunday, 2 October 2011

blog bersawang

lama sgt2 x update blog ni...skrng dh nk masuk 3 bln dok dgn husben n budak tomel...dh 7 bln budak tomel tu yg ligat aktif...gembira tgk ank membesar dpn mata...bt sementara waktu dok dgn  MIL so xleh la nk malas2 kena la buat ape yg sepatutnye....klu MIL ckp ape pun dgr je la xpyh nk menjawap kdng2 ape yg d cakap byk betul nye...ye la org tua dh byk pengalaman...

sejak dok k.l ni br sekali balik kampung jumpe mak ayah tu pun time raya...ikut ati nk balik slalu tp kekangan kerja en husben n perjalanan yg jauh kena la berhemah....rindu sgt2 pada mak ayah...hari2 wajib col mak gosip2 dgn mak ok..ngadu dgn mak...mak ayah rindu kt cucu pempuan dia ni...

huh keja kt space k.l ok je semua ok...kerja berjalan lancar....


ni ade la ckit gambar anak dara

ank dara sy yg tgh berposing baju kurung
rindunye kat dia


 ni masa raya kt pontian
ni my family, xbesar sgt pun

sekian bt ms ini ade masa smbung lagi